Αεροπορικα εισιτήρια Θεσσαλονικη

aeroporikaeisitiriathessaloniki

Αεροπορικά εισιτήρια προς/από Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Αποτελεί έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ένα αρκετά εκτεταμένο κέντρο, στο οποίο συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, αξιοθέατα και χώροι αναψυχής. Η έκτασή του μπορεί να οριστεί ανατολικά από το συγκρότημα του 3ου Σώματος Στρατού, δυτικά από την πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Πλατεία Βαρδαρίου), βόρεια από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης (πρώην Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’) και νότια από την οδό Ολυμπιάδος στις παρυφές της Άνω Πόλης.Το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης διαχωρίζεται στις συνοικίες: Λαδάδικα, Άνω Λαδάδικα, Φραγκομαχαλάς, Καπάνι, Διαγώνιος, Ναυαρίνου, Ροτόντα, Αγία Σοφία, Ιπποδρόμιο (Λευκός Πύργος). Το κεντρικότερο σημείο αποτελεί ο ενοποιημένος χώρος της Πλατείας Αριστοτέλους και της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς (ή Δικαστηρίων) οι οποίες ενώνονται με την πεζοδρομημένη οδό Αριστοτέλους.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι οι: Τσιμισκή, Εγνατίας, Νίκης, Μητροπόλεως, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου.

Βρείτε προσφορές για Θεσσαλονικη, εκδρομές για Θεσσαλονικη, ταξίδια για Θεσσαλονικη, ξενοδοχεία για Θεσσαλονικη στις χαμηλότερες τιμές!

Θεσσαλονικη Αξιοθέατα

Από τα σύγχρονα μνημεία της συμπρωτεύουσας το πλέον αναγνωρίσιμο είναι ο Πύργος του ΟΤΕ, έργο του αρχιτέκτονα Αθανασιάδη, στην είσοδο της ΔΕΘ. Χτίστηκε το 1969 για να στεγάσει το περίπτερο του ΟΤΕ. Η ΔΕΘ/Helexpo αποτελεί συγκρότημα εκθεσιακών περιπτέρων και τα κτήρια ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής.

Επίσης, η Πλατεία Αριστοτέλους δημιουργήθηκε μετά το 1917 σχεδιαζόμενη από τον Γάλλο αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Ερνέστ Εμπράρ και βλέπει προς τη θάλασσα.

Στη Νέα Παραλία συναντούμε σε περίοπτη θέση τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1970 και στην Πλατεία Ελευθερίας το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Αεροπορικές εταιρίες Θεσσαλονικη

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να πετάξετε απευθείας προς τη Θεσαλονίκη. Πτήσεις για Θεσσαλονίκη υπάρχουν από Αθήνα, Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη. Από την Κύπρο απο Λάρνακα και Πάφο. Αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις προς Θεσσαλονίκη είναι οι Aegean, Olympic, EasyJet και RyanAir.

 kratisi

Αναζητήσεις σχετικές με αεροπορικά εισιτήρια θεσσαλονίκη:
αεροπορικά θεσσαλονίκη αθήνα. αεροπορικά εισιτήρια θεσσαλονίκη. αεροπορικά δρομολόγια θεσσαλονίκη, αεροδρόμιο θεσσαλονίκη, αξιοθέατα θεσσαλονίκη, θεσσαλονίκη ελλάδα